Organisatie

Geschiedenis

ARAGON Natuurreizen Spanje is een initiatief van natuurgids Kees Woutersen. Hij is sinds 1979 actief in de Spaanse natuur, is betrokken bij Spaanse natuurorganisaties, heeft inmiddels zes boeken geschreven over de vogels en de natuur in Spanje en publiceert regelmatig in Nederlandse natuurtijdschriften. Hij kent de Spaanse natuur van binnenuit en dat kunt u allemaal zien op deze website.

Zonder onderbreking organiseren wij vanaf 1998 vogel- en natuurreizen in Spanje. Eerst onder de naam Natura Aragon vanuit Spanje, vervolgens in een samenwerkingsverband als Natura Aragon VOF (KvK 37083214, nu opgeheven) en vanaf 2004 onder de naam ARAGON Natuurreizen.

Publicaties

Inmiddels zijn er in eigen beheer vier boeken uitgegeven over vogels en natuur in Noord-Spanje en 2004 publiceerde Editorial Pirineos een vogelgids van de PyreneeŽn en in 2005 een gids van zoogdieren, amfibiën en reptielen. In Nederland zijn vanaf 1989 artikelen over de Spaanse natuur gepubliceerd in o.a. de tijdschriften Het Vogeljaar, Natura, de Takkeling en Zoogdier. Klik op de knop ´Lezen´ om de publicaties te bekijken, te lezen of  te bestellen.

p

Brochure vogelreizen 2013.

omhoog

Wie is ARAGON Natuurreizen Spanje?

Kees Woutersen (1956). Kees is sinds zijn 14de jaar een fanatiek vogelaar. Hij was o.a. aktief in de Jeugdbond voor Natuurstudie (CJN), de Club van Zeetrekwaarnemers/NZG en de VWG Noord-Hollands Noorderkwartier en VWG Alkmaar. Hij publiceerde vooral over meeuwen en zeevogels en organiseerde de eerste telling van stadsvogels in Alkmaar in 1984. Vanaf 1979 is Spanje zijn vogelland en later vestigde hij zich definitief in Aragůn, in Noord-Spanje.

Kees regelt voor ARAGON Natuurreizen Spanje de planning en voor-bereiding van de reizen, is als gids verantwoordelijk en doet alles wat nodig is om uw vakantie goed en vogelrijk te laten verlopen. Daarmaast werkt hij aan publicaties, doet mee aan onderzoek- en educatieprogramma's en is actief in SEO/BirdLife en www.avesdehuesca.es.

Pilar Uriarte (1957). Pilar is geboren en getogen in Huesca en kent de PyreneeŽn van kinds af. Zij regelt alles rond de vakantiehuisjes. Daarnaast is zij onderwijzeres in een dorpje in de PyreneeŽn. Ze heeft 11 jaar in Nederland gewoond en spreekt de taal goed.

Samenwerking. We organiseren reizen en excursies voor oa met NCRV-reizen, de KNNV- reiscomissie en diverse VWG´s.

Wie gaan er mee? De ervaring leert dat de deelnemers aan onze vogelreizen altijd prettig gezelschap is in alle leeftijdscategoriën. Sommigen zijn zeer ervaren vogelaars en anderen zijn natuurgenieters zonder specifieke vogelkennis.

Hotels. De hotels en de kleinere Casas Rural zijn een belangrijke schakel tijdens een reis. De adressen zijn met zorg geselecteerd. Onze voorkeur gaat uit naar een klein familiehotel met vriendelijke mensen, een gezellig echt Spaans onderkomen en een goede keuken.

Hieronder vindt u foto´s van de deelnemers én van onze hotels.

 

p

 

Op reis

Vogelkijkhut Doñana.

Op reis

p

Kijken bij de gierenrots in Monfragüe.

 

Op reis

 

Nachtexcursie.

 

omhoog